מסלול מדעי הטבע והחיים מוגבר

מסלול מוגבר המיועד לסטודנטים המבקשים ללמוד מקצועות מדעיים ורפואיים ומשפר את סיכוי הקבלה למקצועות בהם סף הקבלה גבוה במיוחד כגון: רפואה ותוכניות מצוינות כמו אמירים-טבע.

מסיימי מסלול זה יוכלו ללמוד בכל התחומים באוניברסיטה העברית, אם יעמדו בתנאי הקבלה. כמו כן, יוכלו להתקבל ללימודי הנדסה ומדעי המחשב באוניברסיטאות הבאות: עברית, בר- אילן, תל- אביב ואריאל.
תוכנית זו מתאימה גם למקצועות אחרים ולכן מומלץ להגיע ליעוץ אישי חינם.

תנאי קבלה למסלול

• 12 שנות לימוד (מועמד בעל פחות מ- 12 שנ"ל מתבקש לפנות ליועצת)
  • ציוני בגרות: מינימום 7 יח"ל מלאות בציון עובר.
  • פסיכומטרי: מינימום 620 (כמותי 115, אנגלית 100, מילולי 115).
  • לנבחנים בבחינה הפסיכומטרית בשפה בשפה שאינה עברית: ציון מינימום 105 במבחן יע”ל.

תוכנית הלימודים

מיומנויות הכתיבה האקדמית: 4 ש"ש (שעות שבועיות)
אנגלית: 4-6 ש"ש
מתמטיקה:  10-14 ש"ש

יש לבחור מקצוע ראשי: כימיה , ביולוגיה, פיזיקה או מדעי המחשב (בהיקף של 12-14 ש"ש).
ומקצוע משני: פרקים בפיזיקה או פרקים בכימיה (בהיקף של 8 ש"ש, מקצוע שונה מהראשי).
* השיבוץ לרמות הלימוד נקבע על פי ההישגים בתתי המבחנים הפסיכומטריים. לשיבוץ במתמטיקה יילקח בחשבון גם רקע קודם.

* בונוסים - ללומדים ברמות המוגברות ינתן בונוס וציון הגמר המשוקלל יכול לעבור את ה- 100.
* השיבוץ לרמות הלימוד נקבע ע"י רכזי המקצועות על פי הידע ההתחלתי של התלמיד ועל פי ההישגים בתתי המבחנים הפסיכומטריים.
* כדאי לדעת כי המכינה שלנו היא היא היחידה בארץ המציעה כמקצוע בחירה כימיה, ביולוגיה ומדעי המחשב!

טבע מוגבר