מסלול מדעי הטבע והחיים מוגבר | המכינה האוניברסיטאית של האוניברסיטה העברית

מסלול מדעי הטבע והחיים מוגבר

למי מיועד המסלול

מסלול מוגבר המיועד לסטודנטים המבקשים ללמוד מקצועות בהם סף הקבלה גבוה במיוחד כגון: רפואה, מדעי המחשב, הנדסה, ותוכניות מצוינות כמו אמירים-טבע.

מסיימי מסלול זה יוכלו ללמוד בכל התחומים באוניברסיטה העברית, אם יעמדו בתנאי הקבלה.
תוכנית זו מתאימה גם למקצועות אחרים ולחוגים שונים באוניברסיטאות אחרות, ולכן מומלץ להגיע ליעוץ אישי חינם.

תנאי קבלה למסלול

• 12 שנות לימוד (מועמד בעל פחות מ- 12 שנ"ל מתבקש לפנות ליועצת)
  • ציוני בגרות: מינימום 7 יח"ל מלאות בציון עובר.
  • פסיכומטרי: מינימום 620 (כמותי 115, אנגלית 100, מילולי 115).
  • לנבחנים בבחינה הפסיכומטרית בשפה בשפה שאינה עברית: ציון מינימום 105 במבחן יע”ל.

תוכנית הלימודים

מקצועות חובה
כתיבה אקדמית: 4 ש"ש (שעות שבועיות)
אנגלית: 4-6 ש"ש
מתמטיקה:  12-14 ש"ש
קורס בחירה כמקצוע ראשי: כימיה , פיזיקה או מדעי המחשב ( בהיקף של 12 ש"ש).
מקצועות משניים: פרקים נבחרים בביו-רפואה (4 ש"ש) ופרקים נבחרים בביו-פסיכולוגיה(4 ש"ש)

השיבוץ לרמות הלימוד במתמטיקה, כתיבה אקדמית ואנגלית, ייקבע על פי ההישגים בתתי המבחנים הפסיכומטריים. לשיבוץ במתמטיקה יילקח בחשבון גם רקע קודם

* כדאי לדעת כי המכינה שלנו היא היא היחידה בארץ המציעה כמקצוע בחירה כימיה, ביולוגיה ומדעי המחשב!
תכנית הלימודים עשויה להשתנות והמידע יתעדכן באתר

טבע מוגבר